Acupunctura este unul dintre cele mai vechi si mai frecvent utilizate sisteme de vindecare din lume. In China, acupunctura este utilizata inca de acum 3500 ani.  Medicina traditionala chineza sustine ca exista mai mult de 2.000 de puncte de acupunctura pe corpul uman, care sunt conectate prin 20 de cai (12 principale, 8 secundare) numite meridiane. Aceste meridiane dirijeaza energia (qi – pronuntat „ci”) intre suprafata corpului si organele sale interne. Fiecare punct are un efect diferit asupra energiei care il traverseaza.  Qi este considerata a ajuta la reglarea echilibrului in organism. Acesta este influentat de fortele opuse yin si yang care reprezinta energia si fortele pozitive si negative din univers si din corpul uman.

Acupunctura beneficii:

  • imbunatatirea sanatatii si a starii de bine,
  • prevenirea bolilor,
  • tratamentul diferitelor afectiuni.

In timp ce acupunctura este adesea asociata cu controlul durerii, in mainile unui medic bine instruit, are aplicatii mult mai largi. Dr. Ionut Corbea practica acupunctura din convingerea ca suferintele oamenilor pot fi tratate si prin alte metode neinvazive si nedureroase”. In Taiyuan, China am avut posibilitatea sa invat tehnici noi si am vazut viitotul medicinei vestice. Ceea ce facem noi, aici, este doar jumatate din ceea ce se poate face pentru a obtine o calitate a vietii oamenilor deosebit de buna. Am avut posibilitatea sa identific tejnici noi, ca „fire needle, fire dragon sau catgut embedding therapy”. Dr. Ionut Corbea

Acupunctura poate fi eficienta ca unic tratament utilizat sau ca suport al unei alte forme de tratament medical. Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste utilizarea acupuncturii in tratamentul unei game largi de probleme medicale.

 

Ameliorarea durerilor artritice prin acupunctura!

Acupunctura poate ameliora durerile si prin stimularea eliberarii unor substante endogene, numite endorfine.

Acestea au o eficienta similara analgezicelor, insa nu au reactii adverse, fiind produse de catre organism. Foarte multe din punctele stimulate in cadrul acupuncturii sunt localizate in apropierea unor terminatii nervoase. In urma stimularii, apare un impuls la nivelul nervului care se va traduce printr-o senzatie de durere surda sau tensiune musculara.

De la nivelul muschiului respectiv va pleca apoi un semnal catre sistemul nervos central (maduva spinala si creier), ceea ce va determina eliberarea endorfinelor.

Se pot trata urmatoarele afectiuni:
– Dureri cronice, cum este cazul migrenelor, durerilor lombare, mialgiilor, crampelor menstruale;
– Artrita, artroza, fibromialgia, dureri din herpes zoster, nevralgii;
– Fasciita plantara;
– Dermatoze;
– Spasme musculare, contracturi, ticuri;
– Parestezii;
– Sechele ale accidentelor vasculare cerebrale;
– Contuzii, luxatii;
– Anxietate, frica, stari de panica;
– Palpitatii, tahicardie sinusala;
– Sindromul de tunel carpian;
– Colita, colon spastic, retentie sau incontinenta urinara.

In plus, acupunctura a fost folosita cu succes si ca metoda adjuvanta in tratatmentul obezitatii. Se pare ca ea poate stimula functionarea sistemului imun, crescand astfel capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor, si agresiunilor din mediul extern.

Pentru mai multe detalii, nu ezita sa ne contactezi.