Psihologia este un domeniu de frontiera intre stiinta si arta. Este stiinta, caci se bazeaza pe principii, pe experimente repetabile si tehnici terapeutice, dar este, tot atat de mult, si arta, caci, fara intuitia, harul si empatia terapeutului, am avea in cabinet un pacient si o trusa cu scule.

Asa cum multi dintre noi suntem  dispusi sa sacrificam timp si bani pentru a invata sa schiem ori sa jucam golf sau bridge, tot asa ar trebui sa privim si inspre psihologie: o investitie in mine, in propria persoana. Desigur, este acel “mine” profund, arareori vizibil la serate si dineuri cand ne zambim superficial, dar el este acolo. Este prezent, in permanenta suntem eu si cu mine si, nu arareori, eu se cearta cu mine, se supara, sufera si traiesc greu impreuna.

Nu vi s-a intamplat cateodata sa doriti sa nu simtiti anumite emotii sau sa intelegeti anumite mecanisme, sa anticipati anumite comportamente? Nu v-a fascinat niciodata o persoana care parea sa stapaneasca toate aceste lucruri si sa le faca foarte natural? Era, foarte probabil, o persoana care trecuse prin lucrul cu sine, cu propriile intrebari, cu propriile frici si nesigurante si care a ajuns intr-o zona de confort si liniste.

Experienta cunoasterii de sine este fascinanta, poate dureroasa la inceput, uneori, dar folositoare si obligatoriu necesara pentru cresterea si dezvoltarea noastra ca oameni.

Putem realiza multe in viata: cariera, familie, prestigiu, avere, relatii, dar marea realizare este – si trebuie sa fie – inauntrul nostru: cunoastere de sine, acceptare de sine si de ceilalti, flexibilitate, putere autentica, fara orgoliu si agresivitate, liniste, echilibru, placere de a trai, curiozitate pentru a invata oricand lucruri noi, tainica stiinta de a trece peste tristeti si probleme cu zambet pe buze si cu umor, bucuria clipei.

Psihoterapia si depresia!

 

După ce am văzutsute de pacienți care suferă de depresie de-a lungul anilor, îți putem spune că această boală se poate trata. Tristețea, senzația acută de singurătate, gândurile întunecate, toate acestea pot dispărea dacă ai puterea să ne contactezi. Știm că simți nevoia să te izolezi, să nu mai vorbești cu nimeni, dar când suferi de depresie, trebuie să-ți aduni ultimele puteri pentru a cere ajutor.Dacă nu există nicio cauză medicală pentru simptomele de depresie, terapia la psihoterapeut este foarte eficientă. Toate persoanele care ne-au trecut pragul si sufereau de depresie au căpătat prin terapie anumite abilități prin care au reușit să învingă această boală și să prevină apariția ei din nou.

Cele mai comune tipuri de terapie pe care noi le folosim pentru a vindeca depresia sunt terapia comportamental cognitivă, terapia interpersonală și terapia psihodinamică. Deseori, pentru a obține cele mai bune rezultate combinăm aceste terapii.

În cadrul ședințelor de psihoterapie vei descoperi care sunt cauzele bolii cu care te confrunți, vei înțelege de ce te simți într-un anumit fel, care sunt declanșatoarele depresiei și ce poți face pentru a învinge această situație.

Ce este important este să înțelegi că nu ești singur, zeci de persoane care suferă de depresie ne trag pragul zilnic. Pentru fiecare am găsit o soluție de tratament.

Contacteaza-ne, raspundem in maxim 24 ore!

Formular de contact

Pentru detalii suplimentare sau pentru clarificarea oricaror nelamuriri, va rugam să ne contactați. Programarile pot fi facute la telefon: 073 126 03 08 / 021 539 49 40 sau completand formularul de mai jos.

Date de contact

  • Luni - Vineri09:00 - 21:00
  • Telefon 073 126 03 08
  • E-mailarmonia@armoniacenter.com