chiropractica bucurestiChiropractica (numita si chiroterapie) este utilizata in special pentru remedierea deficientelor si blocajelor legate de sistemele osos, muscular si nervos. Scopul ei este acela de a ajusta vertebrele, de a combate blocajele si a restabili echilibrul fiziologic. Contribuie, deasemenea, la corectarea tulburarilor biomecanice care afecteaza pozitia corpului, mobilitatea, circulatia sangvina si tonusul muscular si la reducerea durerilor cauzate de o inflamatie provocata de o miscare repetata.

Fondatorul chiropracticii este David Palmer care, in 1895, a reusit sa-i redea unei persoane auzul prin corectia vertrebrelor cervicale. Conform teoriei elaborate de Palmer, numeroase probleme de sanatate pot fi cauzate de deplasarea vertebrelor care impiedica transmiterea normala a influxului nervos si circulatia normala a energiei vitale.

Denumirea tehnicii vine de la cuvantul grecesc CHIROS care inseamna mana. Tehnica reprezinta manipularea articulatiilor si vertebrelor cu ajutorul mainilor ca acestea sa poata aluneca, sau mai bine zis reveni in spatiile lor articulare. Succesul manevrei este anuntat de un zgomot specific denumit CRACMENT, realizat la nivelul acelei articulatii. Datorita pozitiilor gresite pe care le adoptam in timpul zilei si al noptii, in timpul lucrului si in timpul sofatului, articulatiile se deplaseaza de la locul lor, apar contracturi musculare care mentin aceste dereglari de la normal si daca acestea persista, dupa o perioada de timp apar posturi vicioase. Posturile vicioase apar aproape la toata lumea, dar asta nu inseamna ca suntem bolnavi. Datorita activitatii zilnice, suprasolicitarii la efort prelungit, datorita greutatii excesive, coloana vertebrala se poate tasa si are nevoie de elongari si rearanjarea articulatiilor. Tehnica este folosita si in devieri si deformari ale coloanei vertebrale.

Afectiuni care pot fi ameliorate sau tratate:

 • lumbago (boala manifestata printr-o durere violenta localizata la muschii din regiunea salelor)
 • hernie de disc /discopatie
 • sciatica (stare patologica constand dintr-o afectiune a nervului sciatic, care se manifesta prin dureri in regiunea salelor, cu iradieri in alte parti ale corpului – nevralgie manifestata prin dureri vii pe traiectul nervului sciatic)
 • deformari ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza)
 • functie defectuoasa a pelvisului si a soldului
 • dureri ale articulatiilor membrelor, umerilor, coatelor, genunchilor, soldurilor, labei piciorului, gleznei si mainii
 • durere de cap, cefalee/migrena (durere de cap  intensa, de obicei pe o singura parte, insotita de greata  si /sau de varsaturi)
 • accidente de sport
 • dificultati de concentrare

Trateaza aceasta durerea acuta si cronica cu ALGONIX!
Eficacitatea terapeutica este semnificativa iar procentul scăzut al rezultatelor negative ne face să credem că această nouă metodă de tratament este foarte eficientă în orice caz de patologie dureroasă.
Indeparteaza durerea de la prima sedinta de tratament,reduce inflamatia si edemele, intareste reteaua de fibre elastice,restaureaza si polarizeaza membrana celulara,regenereaza tesutul,imbunatateste activitatea motorie,etc…..
ENTORSA este o leziune traumatică a unei articulaţii, provocată de o mişcare bruscă şi puternică a acesteia, leziune în urma căreia se produce întinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulaţiei.
ENTORSELE apar cel mai frecvent la nivelul gleznei şi al genunchilor şi include simptome precum:
– Umflarea rapidă, uneori însoţită de modificarea culorii pielii;
– Alterarea funcţiei unei articulaţii sau o senzaţie de instabilitate;
– Durere şi sensibilitate în zona afectată;
– Un sunet ca o pocnitură;
– Dificultate în utilizarea articulaţiei.

 

Chiropractician in Bucuresti

Durerea este cauzată de un anumit tip de inflamație sau de deteriorare a nervului sciatic (care poate apărea în canalul spinal sau undeva de-a lungul căii nervului) și de presiunea coloanei vertebrale asupra nervului. În general, inelele care înconjoară discurile se rup cu presiune tot mai mare, intensificând durerile de spate. Odată cu ruperea inelului, nucleul scapă în canal și comprimă nervul care caracterizează durerea. Cele mai frecvente cauze ale compresiei nervului sciatic și declanșarea proceselor dureroase sunt tumorile, stenoza lombară a coloanei vertebrale, leziunile, fracturile de presiune (provocând alunecarea vertebrelor), traumatismele, anomaliile congenitale, hernia discului, osteoartrita, a muschiului piriform (un spasm muscular care comprima nervul sciatic

Trateaza aceasta durerea acuta si cronica cu ALGONIX!

Eficacitatea terapeutica este semnificativa iar procentul scăzut al rezultatelor negative ne face să credem că această nouă metodă de tratament este foarte eficientă în orice caz de patologie dureroasă.
Indeparteaza durerea de la prima sedinta de tratament,reduce inflamatia si edemele, intareste reteaua de fibre elastice,restaureaza si polarizeaza membrana celulara,regenereaza tesutul,imbunatateste activitatea motorie, etc…

 

Chiropractica beneficii si solutii pentru problemele tale

chiropractica cabinet

Tratamentul prin chiropractica presupune folosirea mai multor miscari  de reasezare a articulatiilor, iar chiropracticianul foloseste o forta controlata pentru indreptarea coloanei vertebrale.

De-a lungul timpului, studiile facute in domeniu au confirmat efectele benefice ale chiropracticii in tratarea durerilor lombare.

Prima etapa a chiropracticii este reprezentata de examinarea pacientilor. Chiropracticianul va examina pacientul inainte de a stabili diagnosticul si metoda de tratament. Chiropracticianu va face anamneza, va realiza un consult ortopedic si neurologic si va stabili tipul de durere cu care pacientul are de-a face.

In urma analizei si pe baza simptomele, durerea lombara poate fi:

 • Acuta daca aceasta persista mai putin de 6 saptamani;
 • Subacuta daca durerea lombara persista intre 6-12 saptamani;
 • Cronica daca persista cel putin 12 luni durerea;
 • Recurenta atunci cand durerile reapar ocazional.

chiropractor

Studiile au aratat faptul ca prin chiropractica puteti remedia urmatoarele probleme ale afectiunii spatelui:

 • Hernia de disc;
 • Durerile cauzate de nervul sciatic;
 • Lumbago;
 • Deformarea coloanei vertebrale

In ce se concretizeaza tratamentul oferit de un chiropractician?

Tratamentul prin chiropractica include:

 • Apasarea vertebrelor prin folosirea unor tehnici speciale;
 • Realinierea manuala a coloanei vertebrale;
 • Masarea musculaturii, ligamentelor si tendoanelor din zona lombara;
 • Folosirea unor exercitii care detensioneaza zona lombara.

Care sunt riscurile carora va supuneti in timpul sedintelor de chiropractica?

Chiropractica nu este recomandata persoanelor care sufera de ostoporoza, artrita inflamatorie sau care urmeaza un tratament pe baza de medicamente care subtiaza sangele.

In cazuri foarte rare, chiropractica poate agrava hernia de disc, de aici si dubiile medicilor atunci cand vine vorba despre aceasta metoda de tratament.

Avand toate informatiile de mai sus, va recomandam sa incercati cateva sedinte de chiropractica, insa alegeti intotdeauna un specialist. Lasandu-va corpul pe mana unui chiropractician neacreditat, va va pune viata in pericol. Alegeti intotdeauna persoane specializate in ceea ce fac, mai ales cand vine vorba de sanatatea dumneavoastra!

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, chiropractica este o terapie ce se ocupa de diagnosticarea tratarea si prevenirea tulburarilor corpului, precum si efectele acestor tulburari asupra sanatatii generale.

In prezent chiropractica este cea mai cautat forma de asistenta medicala non-invaziva din lume.  Aceasta terapie are multiple beneficii de care poate beneficia orice persoana.

Cele mai importante beneficii alte terapiilor de chiropractica sunt:

 • Imbunatateste performantele sportive

Un chiropractician bun poate trata sau remedia accidentarile comune cu care se poate confrunta un sportiv. La aceasta terapie apeleaza fotbalisti, atletii, jucatorii de tenis, de basketball etc.

 • Simuleaza sistemul imunitar

Prin chiropractica este ajutat sistemul imunitar sa faca fata provocarilor la care este supus corpul in fiecare zi. Aceasta terapie elimina blocajele si ajuta corpul sa se vindece de unul singur.

 • Reduce alergiile

Studiile arata ca terapiile de chiropractica ajuta medicamentatia sa isi faca efectul mult mai bine, reduce numarul atacurilor de astm, creste calitatea vietii si imbunatateste starea de sanatate a corpului reducand  sensibilitatea acestuia la alergi.

 • Previne problemele de sanatate si ofera o stare de bine

Chiropractica sporeste capacitatea corpului de a se vinde si repara de unul singur, fara a utiliza medicamente.

 • Atenueaza durerile de cap

Tratamentul chiropractic reduce durerile de cap, reduce intensitatea lor si reduce frecventa aparitiei lor.

 • Este o terapie benefica femeilor insarcinate

Studiile arata ca femeile ce au apelat la terapii de chiropractica, au simtit dureri in timpul sarcinii si a travaliului cu 72% mai mici. In plus, datorita terapiilor repetate de chiropractica acestea au declarat ca sarcina a fost mult mai usoara si ca  durerile resimitite sau fost cu mult mai mici.

Acestea sunt principalele beneficii ale terapiilor non-invazive de chiropractica. Acesta terapie nu implica  niciun risc din partea persoanei care apeleaza la serviciile unui chiropractician, fiind chiar benefica pentru corpul uman.

Va recomandam terapiile de chiropractica si cu siguranta veti ajunge sa va simtiti mult mai bine.