masaj cu ventuze

Masajul cu ventuze isi are origina cu mii de ani in urma in culturi precum China, Egipt, Grecia si Iran. Acest stil de masaj este folosit ca instrument pentru a ajuta la ameliorarea afectiunilor musculo-scheletice.

Medicina traditionala chineza considera ca prin acest masaj cu ventuze este stimulata curgerea „Qi” in corp si in vor forta de viata.

 

Ventuzele de silicon creaza fizic un vid pe pielea unei persoane.  Acest proces elibereaza apoi sangele si limfa ce au stagnat sa curga liber. In momentul in care creste circulatia, corpul dumneavoastra se va oxigena mult mai bine, iar toti nutrientii se vor duce catre zonele in care au fost aplicate ventuzele pentru a vindeca si detoxifia acea zona.

Exista o varietate de tehnici de masaj cu ventuze: masaj cu ventuze cu foc, umede si uscate.

Ventuzele sunt confectionate din plastic dur, sticla sau silicon.

Ventuzele din silicon sunt moi si pliabile, acestea fiind cele mai populare in cadrul terapiei de masaj deoarece spre deosebire de alte tipuri de cupping traditionale, cupele de silicon pot fi utilizate stationate pe o zona focalizata sau in miscare.

Fiind moi, terapeutul poate controla gradul de aspiratie pe pielea clientului. Acest lucru le permite sa ajusteze nivelul de intensitate.

 

Ce sunt acele pete roz ce raman in urma masajului?

Cercurile roz ce raman in urma masajului sunt de fapt vanatai deoarece. Petele nedureroase roz sunt doar sange stagnat care este trasl a suprafata pielii. Majoritatea petelor dispar in cateva minute pe masura ce circulatia corpului revine la normal.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre masajul cu ventuze din silicon contacteaza-ne!