Lombalgia (durerea de spate) sau lumbago este o durere care apare și se localizează în regiunea lombară (partea de jos a spatelui, în dreptul șalelor) și ne împiedică să ne desfășurăm munca în condiții normale, mai ales în cazul în care petrecem ore în șir asezați la birou sau avem meserii solicitante, care ne obligă la menținerea unei poziții fixe, timp îndelungat.  Ea mai poate fi resimțită în regiunea lombară inferioara, lombosacrată sau sacroiliacă, când se complică cu o sciatalgie.

Sciatica poate sau nu să însoțească durerea lombară, după cum și durerea lombară poate sau nu să însoțească sciatica. De asemenea, trebuie precizat că sciatica poate fi uni sau bilaterală. Cauza cea mai frecventă a durerii de tip sciatalgie este reprezentată de hernia de disc care comprimă o rădăcină nervoasă la ieșirea din canalul vertebral.
După evoluția în timp a durerii, lombalgia poate fi acută, recidivantă sau cronică.

Cauzele lombalgiei (etiologie)

Lombalgia este un simptom foarte frecvent; între 66 și 75% dintre pacienți suferă cel puțin o dată în viață o durere de tip lombalgie. Una din zece lombalgii evoluează către o decompensare pshihologică și fizică.
• probleme ligamentare (entorse)
• probleme musculare (contracturi)
• procese cronice fibromusculare
• procese de tip artrozic (spondiloza lombară)
• spondilita anchilozantă lombară
• suprasolicitarea coloanei lombare
• traumatisme (lovituri, căzături)
• anomalii osoase congenitale
• boli degenerative, deformări osoase
• hernia de disc
• anomalii scheletice (spondilolistezis)

Caracteristicile durerii de tip lombalgie

Durerea vertebrală poate apărea brusc, în cazul traumatismelor și herniei de disc, sau poate apărea treptat în bolile degenerative și inflamatorii ale coloanei vertebrale (spondiloza, spondilita, poliartrita reumatoidă).

În bolile inflamatorii vertebrale durerea apare în repaus. În cazul herniei de disc durerea apare după ridicarea unei greutăți, după un efort fizic sau după o mișcare bruscă. În lumbago acut durerea apare după expunerea la frig și umezeală.
Durerea vertebrală poate fi surdă în bolile degenerative (spondiloze, discartroze, hernie de disc) sau vie în lombosciatică.
Durerile coloanei vertebrale pot fi combătute prin identificarea și înlăturarea factorilor de risc: suprasolicitări profesionale, poziția incorectă de lucru, eforturi fizice mari.

Tratamentul modern al lombalgiei – Algonix

Pe lângă soluțiile terapeutice clasice, medicina modernă oferă și o variantă terapeutică inovatoare: terapia durerilor prin utilizarea aparatului Algonix.  Beneficiul principal al utilizării sistemului Algonix este de regenerare celulară prin stimularea mecanismului autoreparator al organismului utilizând un procedeu neinvaziv care duce la eliminarea pâna la dispariție a durerilor.
Tehnologia Algonix reprezintă rezultatul multor ani de cercetare și dezvoltare în laboratoare din Germania și se bazează pe puterea microcurenților biocibernetici în diagnosticarea și tratarea psihomotorie a pacienților.  Aceasta este cea mai recenta inovație aparținând celei mai avansate tehnologii de tratare a durerii, leziunilor și reabilitare a traumatismelor și reprezintă evoluția design-ului și ingineriei biomedicale de peste două decade.  Este destinat tratamentelor precise a celor mai dificile leziuni și traumatisme întâlnite de către doctori, incluzând o gama variată de probleme musculare și ale țesuturilor.

Prin sistemul utilizat, Algonix – în cazul punctual al tratării lombalgiei –  analizează condiția bioelectrică a zonei lombare, prin intermediul inteligenței artificiale și folosește un microcurent biocibernetic pentru eliminarea durerilor și regenerarea țesuturilor.  Rezultatele apar chiar de la primele ședinte, iar recuperarea este definitivă și de lungă durată.

Datorită tratamentelor non-invazive, terapiile și programele care folosesc aceste tehnologii sunt ideale în cazul pacienților care se recuperează după efort sau celor care doresc să-și îmbunătățeasca viața.  Alte terapii de reechilibrare și reabilitare a organismului în care este utilizată tehnologia Algonix sunt:

• Terapie de reabilitare post-operatorie  ideală pentru accelerarea refacerii țesuturilor afectate după o intervenție chirurgicală invazivă
• Terapie de refacere după traume fizice  ideală pentru sportivii aflați în recuperare și care necesită regenerare celulară rapidă
• Drenaj limfatic pe tot corpul  îmbunătăţirea circulaţiei sângelui și a sistemului limfatic de cinci ori pentru garantarea celor mai bune rezultate în cel mai rapid mod posibil cu privire la eliminarea toxinelor
• Terapie de tratare a tulburărilor de circulație sanguină  restabilirea circulației sanguine, reducerea spasmelor musculaturii netede din vasele de sânge, prin urmare eliminarea durerilor și a crampelor din membrele inferioare
• Tratarea durerilor de cap de diferite etiologii  induse de diverse tipuri de afecțiuni precum viscerale, endocrine, oftalmologice, sinusale, alergice ș.a.m.d.

 

Acum putem profita și noi de toate aceste terapii inovatoare și putem beneficia de rezultatele uluitoare oferite de aceste metode total nedureroase deoarece sunt de curând disponibile și în Bucuresti, la Armonia Center aflat pe str. Popa Savu nr. 3A.  Armonia este un centru specializat în medicină alternativă non-invazivă care oferă soluții de recuperare, înfrumusețare și echilibrare ale întregului organism.

 

Dr Marilena Murgulet
Medic specialist MG
Competenta în Homeopatie și Nutriție
Specializare în Biorezonanta, terapie Algonix
0744 150358
0723 463420
www.armoniacenter.com